ФОРМИ КУЛЬТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ЧАС ЗНАЧНИХ СУСПІЛЬНИХ ВИКЛИКІВ: до підсумків проведення ХІХ Міжнародної науково-практичної конференції в Рівненському державному гуманітарному університеті - Виткалов, Сергій (Українські культурологічні студії, 2023)
Виявляється сутність і фахова спрямованість проведення таких заходів, як наукова конференція, наголошується на її ролі у стимулюванні наукового пошуку, аналізується "тематичний репертуар" заявлених до участі у ХІХ Міжнародній науково-практичній конференції "Українська і світова культура в умовах глобалізаційних викликів та війни" тем доповідей, з’ясовуються провідні напрями наукового пошуку дослідників, наголошується на найхарактерніших темах виступів, заявлених до обговорення та поданих до друку розвідок; підкреслюється важливість зазначеної форми оприлюднення результатів у час значних суспільних трансформацій та війни. Акцентується увага на важливості проведення подібних заходів у період зміни ціннісних орієнтацій соціуму та вказується на важливість створення у час складних суспільних трансформацій і викликів різноманітних форм консолідації науково-педагогічних працівників вищої школи країни.