Шляхи розвитку культури якості освіти та академічної доброчесності в сучасному університеті - І. І. Маслікова (Українські культурологічні студії, 2021)
Проаналізовано законодавчі положення у сфері вищої освіти та нормативна база Київського національного університету імені Тараса Шевченка, яка закладає підвалини для розвитку культури якості освіти. Дослідження стану забезпечення академічної доброчесності в межах проєкту AcademIQ "Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти", зокрема інтерпретації опитування викладачів та студентів, дозволило намітити шляхи розвитку культури якості вищої освіти, корпоративної культури університету та академічної доброчесності, які пов’язуються з артикуляцією в комунікативному просторі університетської спільноти ключових етичних цінностей; імплементацією цих цінностей через спільні наукові, навчально-методичні, культурні та соціальні заходи, спрямовані на об’єднання всіх членів спільноти; забезпечення академічної доброчесності через її процедурне й інституційне оформлення та підвищення інформованості та обізнаності всіх учасників освітнього процесу.