Приватний музей сучасного українського мистецтва Корсаків: практика культурної децентралізації - С. П. Стоян (Українські культурологічні студії, 2018)
Культура не є абстрактним поняттям, вона завжди твориться особистостями, що здатні змінювати хід історії й визначати абсолютно нові вектори руху суспільства. Й ці вектори зовсім не обов’язково спрямовуються із центральних, столичних осередків, як це, за діючими стереотипами, прийнято вважати, особливо у межах пострадянського простору.