Візуальне мистецтво як інструмент реорганізації посткатастрофічної пам’яті - О. О. Геращенко (Українські культурологічні студії, 2019)
У статті проаналізовано мистецькі підходи до трансформації застарілого травматичного досвіду різних країн, окреслено психологічні та соціальні проблеми, які можуть виникати у суспільстві, де присутня нереорганізована катастрофічна травматична пам’ять, обґрунтовано висновок про доцільність перегляду підходів до вирішення зазначеної проблеми в Україні.