ТРАНСФОРМАЦІЯ КУЛЬТУРНИХ ЛАНДШАФТІВ УКРАЇНСЬКИХ МІСТ У ТИЛУ В УМОВАХ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ - Степаненко, Анастасія (Українські культурологічні студії, 2023)
Досліджується комплексний вплив сучасної війни на тенденції трансформації культурних ландшафтів міст України. Узагальнено та структуровано емпіричний матеріал міждисциплінарного характеру, що ґрунтується на спостереженні актуальних соціокультурних процесів та методах теоретичної культурології. Розглядаються різні аспекти впливу війни на місто, його креативну сферу, зміни в ієрархії медіа на локальному рівні, міських культурних практиках, споживанні культурних продуктів та послуг. Зроблено спробу дослідити та систематизувати процеси трансформації культурних ландшафтів міст України, які не були і не є місцем розгортання театру бойових дій під час сучасної війни Росії проти України. Комплексний підхід до дослідження дозволяє охопити різні аспекти впливу війни на місто та зрозуміти їх взаємозв'язок із загальними тенденціями трансформації культурних ландшафтів.
Keywords: трансформація; креативні індустрії; культурний ландшафт міста; війна; військовий урбанізм; медіа