Розвиток організаційної культури для забезпечення безпеки громад - Зеленскі, Анжела (Українські культурологічні студії, 2022)
У статті досліджується концепція організаційної культури як стратегічного інструменту, який може використовуватися лідерами задля здійснення заходів та організаційних змін, необхідних для забезпечення безпеки громад. Дії менеджерів насамперед скеровані на функціонування організації як цілісності, яка спрямована на збільшення залучення працівників до досягнення цілей організації. Також ці дії орієнтовані назовні та зосереджені на встановленні мережі відносин із зацікавленими сторонами громади для досягнення цілей і просування організаційних справ.Проведено теоретичний аналіз феномена організаційної культури за допомогою методу дослідження співвідношення між елементами організаційного менеджменту: організаційною культурою, з одного боку, і організаційним лідерством, зовнішніми мережами та ефективними звичками співробітників – з іншого. Автор розглядає проблему розвитку організаційної культури в поліції з метою вдосконалення системи управління. Досягнуті автором результати можуть бути застосовані в теоретичних дослідженнях організаційної культури, процесах управління поліцейськими структурами та підготовки молодих спеціалістів у сфері безпеки і громадського порядку.
Keywords: організаційна культура; цінності; ефективні навички; взаємозалежні мережі; безпека спільноти