Коли візуальні практики стали медіатизованими: контекст способу сигніфікації модернізму та класичної культурної індустрії - Павлова, Олена (Українські культурологічні студії, 2022)
У статті аналізується концепт візуальних медіа. Визначаються підстави медіатизації візуальних практик у контексті становлення способу сигніфікації модернізму. Окреслюються у хронологічних межах довгого ХІХ століття форми другої індустріальної революції та засади класичної культурної індустрії. У логіці режиму сигніфікації вимальовуються трансформації культури значення та практик образу. Розглядаються базові форми та елементи процесу медіатизації візуальних практик. Визначаються параметри перетворення візуальних медіа порівняно зі споглядальними та видовищними мистецтвами.
Keywords: візуальні медіа; візуальні практики; споглядальні мистецтва; видовище; висока культура; класична культурна індустрія; оптичні медіа