Політична партія як похідна серіалу в сучасній Україні: культурна технологія образу проти ідеології - О. Ю. Павлова (Українські культурологічні студії, 2022)
У статті проаналізовано значення серіалу "Слуга народу" як зразка нових медіа та його впливу на процес функціонування політичних партій в Україні крізь призму співвідношення ідеологічної та технологічної складової практик образу. Методологія дослідження базується не на аналізі змісту політичних програм та організацій, а на логіці ієрархій і трансформацій культурних практик. Основним маркером домінування технологій над ідеологією на президентських виборах в Україні 2019 року стало те, що політична партія з тотожною назвою створюється після того, як стало зрозуміло, що успіх серіалу забезпечив перемогу того, хто грав головного героя, на виборах.
Keywords: політична партія; Україна; серіал; технології; образ; ідеологія; ЗМІ