Нюрнберзький кодекс та етичні принципи діяльності психолога - А. Ю. Одинець, (Українські культурологічні студії, 2022)
Важко уявити, який жах відбувався під час Другої світової війни. Концентраційні табори почали з'являтися практично одразу після приходу до влади Адольфа Гітлера у Німеччині. Ціль таких таборів – ізоляція, рабська експлуатація та знищення усіх, кого нацисти вважали ворогами як німецького народу, так і самої держави. Найгірше те, що люди, яких відвозили до таких таборів, й гадки не мали, що їх там чекає. Термін їх перебування був невизначений, вони покидали свої домівки, не знаючи про те, що більше ніколи до них не повернуться. Весь той страх, біль, розпач, непорозуміння важко усвідомити й описати словами.
Keywords: Нюрнберзький кодекс