Ідейні засади культурної ідентичності кримських татар: контексти формування - В. Г. Нападиста (Українські культурологічні студії, 2017)
У  статті  йдеться  про актуальні  для сьогодення  ідейні засади  культурної ідентичності кримських татар, досліджується історичний  контекст  їх ідейного  формування та  здійснюється порівняльний  аналіз діяльності  перших інституційних  суб’єктів кримськотатарського національного руху– Національного руху кримських татар та Організації кримськотатарського національного руху; визначається їх роль у продукуванні, розширенні, поглибленні та практичному втіленні задекларованих ідейних засад у програмних документах названих організацій; розглядаються відмінності у стратегічних орієнтирах та тактичних кроках, які стали причиною різновекторної спрямованості інституційних суб’єктів у процесі культурної ідентифікації кримськотатарського народу, ідейним підґрунтям якої є національна державність, репатріація та національно-культурне відродження.
Keywords: кримські татари, культурна ідентичність, культурна ідентифікація, кримськотатарський національний рух, ідейні засади