Сфера естетичного у філософських та інтелектуальних рефлексіях ХХ сторіччя - Н. І. Ковальова,; В. Л. Левченко, (Українські культурологічні студії, 2018)
Статтю присвячено розгляду співвідношення естетичного та філософського в інтелектуальних рефлексіях ХХ ст. Матеріалом для дослідження стали праці таких характерних фігур модерну та постмодерну, як В. Беньямін та Ж.-Ф. Ліотар. Завданням роботи є аналіз модерністського та постмодерністського дискурсів і виявлення їх перетинань та взаємозіткнень.
Keywords: модерн, текст, мова, постмодерн, знання, естетика