Гуманітарна ерудиція у фахових компетенціях культуролога - В. С. Гриценко, (Українські культурологічні студії, 2018)
Стаття присвячена дослідженню гуманітарної освіченості як ознаки фаховості культуролога. Окрему увагу приділено актуалізації культурології як науки, здатної впливати на сучасні процеси розвитку культури, розглянуто необхідність врахування даного фактора у формуванні культурологічних компетенцій. Гуманітарне "всебачення" культурології розглянуто як підстава бути домінантом сучасної гуманітаристики.
Keywords: гуманітаристика, ерудиція, гуманітарний домінант, культура, сутність людини, сутнісна універсальність, фахові компетенції