Творчість: особиста думка - А. О. Москардіні (Українські культурологічні студії, 2020)
Сенс творчості – поняття ілюзорне й дуже суб'єктивне. Основну увагу зосереджено на чотирьох позиціях (цікавості, ілюзії, виконанні та новаторстві), які об'єднуються в єдину й цілісну "картину", що відображає особисту думку автора. Новаторська гіпотеза полягає в тому, що творчість пов'язана з роботою двох півкуль мозку, і це підтверджується посиланням на поточні нейробіологічні дослідження. Автор за професією математик, але у статті він стверджує, що на мікрорівні немає різниці між Мистецтвом і Наукою щодо акту творчості. У статті цей процес аналізується в контексті цікавості, ілюзії, виконання та новаторства. Можливість здійснити остаточний синтез надається читачеві.
Keywords: дві півкулі мозку, конструктивістські теорія мозку, креативність, ілюзія, інновації